Hvordan åbner jeg skabet til elmålerene i trappetårnet? I nogle blokke er elmålerene i kældergangen (14-20), de er som udgangspunkt ikke låst. Det er skabene til målerene derimod i de blokke (22-32) hvor skabene er i trappetårnet.
Du skulle have overtaget en nøgle fra tidligere ejer, eller have fået den udleveret af din udlejer.
Hvis dette ikke er tilfældet, kan du enten låne en nøgle af en af dine naboer og tage den med til en låsesmed/nøglebar og købe en ny. Ellers du kan kontakte bestyrelsen og få oplysninger om nøglen, så du kan købe en ny: Selvom det er en generisk nøgle vil foreningen ikke lægge type & billede af den her på siden, blot så alle og enhver ikke bare lige åbner skabene.
Klager
Bestyrelsen modtager gerne klager over beboere der ikke overholder foreningens regler. Som udgangspunkt bliver kun skriftlige klager behandlet. Anonyme klager behandles ikke.
Som udgangspunkt opfordrer bestyrelsen til først at forsøge at løse problemet indbyrdes, inden der klages til bestyrelsen og administrationen.
Klager sendes til: Administration@infanterivej.dk
og CC: bestyrelse@infanterivej.dk
Vaskeri
Hvordan virker det kontantløse vaskeri? Se vejledning der er nede i vaskerummene.
TV og internet
Leveres ikke af foreningen. Her skal man selv lave sine egne aftaler.
Duer
Er der nogle retningslinjer for udforming af duenet til altanen? Retningslinjer for duenet på altanen er at det skal udformes så diskret som muligt:
Rammen til nettet skal helst være enten grå eller hvid og helst uden midtersprosse. Rammen bør ikke være lavet af materiale, der er tykkere end 45×75 mm (lægte etc.).
Nettet skal helst være klart, gråt eller hvidt. Net der har en trådtykkelse på max 0,7 mm ser fornuftigt ud. Eksempler der lever op til dette er myggenet/fluenet og fiskenet:
Laves der hul i metalinddækningerne i karmen, for at fastgøre duenetet, skal de forsegles med en elastiskfugemasse således vand ikke kan trænge ind bagved.
Det bedste resultat opnås hvis nettet på østsiden flugter med facaden. Duerne foretrækker at sidde i læ lige op af muren, hvorfor en sådan opsætning bør få dem til at sidde et andet sted. Flugter nettet med væggen med stuevinduerne er det muilgt at hænge 1-2 liner fiskesnøre eller evt. pigtråd ca 5-10 cm over gesimskanten foran nettet, dog således at det ikke rager længere ud end facadepladerne. Dette kan også gøres foran stuevinduerne. Se eksempelvis lejlighed 135 & 81.
Vinduer Og Døre
Bemærk at det er meget vigtigt at alle overflader på vægge, vinduer og døre altid er varmere end dugpunktet. Da det ellers kan lede til udvikling af skimmelsvamp! Se flere detaljer om hvordan det forebygges under emnet Udsugning og fugt.
Hvordan bruger man kælderdørene korrekt? Se denne vejledning, den bør være på indersiden af døren, se desuden denne video.
Hvordan får man adgang til kældrerene? Man skal have en nøglebrik, se regelsæt til nøglebrikker for nærmere detaljer.
Det trækker ved lemmen i køkken/kammer, hvad kan jeg gøre? Tjek og om nødvendigt udskift tætningslisterne på selve lemmen. Trækker det under/over vinduet, kan der fuges indvendigt mellem bunden/toppen af vinduet og starten af tapetet (lige op ad træværket).
Mit køkken- og kammer-vindue (samt væg) er meget kolde, hvad kan jeg gøre? Vinduerne er i forvejen thermo- eller energi-ruder. Så det mest effektive er at sætte forsatsruder på indersiden af vinduerne. Det kan gøres blot med et lag glas/akryl der sættes på karmen ( er gjort i lejlighed 81 ). Eller som oplukkelige indvendige forsatsruder. Det vil forbedre begge rums isolering markant, da vinduerne udgør en stor del af den koldeste væg.
Det trækker ved stuevinduerne, hvad kan jeg gøre? Tætheden på stuevinduerne kan justers ved at dreje på de 2 ekscentriske paler der lukker vinduet (samme kant som håndtaget). Er det ikke nok kan det være at der skal ses på tætningslisten (evt. skifte den eksisterende ud).
Er vinduet utæt lige ved hængslerne (hvilket kan være svært at ordne med tætningslister/justering), kan det løses med fugemasse. Smør lidt madolie på tætningslisten, smørfugemasse på vindueskanten ca. 5-10 cm rundt om tætningslisten hængslet, luk vinduet og lad det tørre et par dage, tjek derefter resultatet og fjern olien.
Se billedet for uddybning:
Udsugning Og Fugt
Hvordan fungererer vores ventilationssystem? Hver blok har en central trykstyret ventilator. Den suger konstant luft ud fra alle lejligheders badeværelse og køkken. Ventilationssystemet er indstillet så der suges ens i alle lejligheder.
Det er derfor vigtigt at udsugningsspjæld står åbne i alle lejligheder. Og at der ikke i lejlighederne monteres motoriseret udsugning/emhætte.
For at sikre minimal men optimal udsugning er ventilationssystemet tids- og trin- styret. Det betyder at udsugningen suger kraftigere på de tidspunkter. Hvor der er størst sandsynlighed for at fugtpåvirkningen i lejlighederne er størst: omkring måltider og om morgenen. Se detaljer i skemaet her der viser hvordan styringen er programmeret.
Bemærk at bygningsreglementet der galdt da bygningerne blev opført ( og derfor stadig gælder vores bygninger ). Havde lavere krav til den konstante udsugning fra lejlighederne, en det der gælder nye bygninger i dag. Det er derfor vigtigt at holde øje med fugtniveauet i lejlighederne. Da det i mange tilfælde vil være nødvendigt at supplere med manuel udluftning. Vi kan ikke blot sætte udsugningsniveauet op til dagens standard. Da den for ikke at suge al varmen ud af bygningerne. Forudsætter at der er varmegenindvinding på udblæsningsluften. Og det vil være uforholdsmæssigt dyrt at etablere i vores bygninger.
Må jeg ændre på udsugningen i køkkenet? Spjæld i køkkenet, til fællesudsugning, må ikke dækkes til eller lukkes af. Spjældet må dog gerne flyttes og/eller fornyes.
Hvad skal jeg være opmærksom på for at forhindre skimmelsvamp? For at være sikker anbefales først og fremmest en minimums rumtemperatur på 16°C.
Vær meget opmærksom på udsugning og udluftning. Der har i 2009 været et tilfælde af skimmelsvamp der skyldes utilstrækkelig udluftning.
Især i kammeret ved siden køkkenet skal man være opmærksom på at der skal være plads til at luften kan cirkulere ordentligt ved radiatoren. Stil derfor ikke en seng eller andre lukkede møbler klods op af eller meget tæt på radiatoren.
Det er vigtigt at der ikke er nogle flader ( vægge/vinduer ) der er koldere end 14°C. Er der koldere end det, kan der dannes kondens hvilket giver grobund for skimmelsvamp.
Bemærk at det ikke hjælper at tørre vand af vinduerne. Det er det samme som at tørre duggen af en kold øl: fugten er i luften. Det der hjælper er at lufte ud med gennemtræk ( eks. hoveddør og altandør ) og efterfølgende varme op. Fugten skal fjernes fra både luft, vægge og møbler.
Ved udluftning i frostvejr er det ikke nok at lukke for radiatoren. Da der er en frostsikring i termostaten, som tænder radiatoren selvom den er slukket. Derfor kan man med fordel sætte en varm sok over radtiatoren under udluftning om vinteren i stedet for at slukke den.
De 14°C er kun vejledende, da dugpunktet afhænger af både lufttemperatur og luftfugtighed. Sammenhængen kan ses her: